..


Bookmark and Share

Artikelnummer:
11132


Garmin Alpha T5

Pris: 7495 kr
Lagerstatus:
Antal  
Produktbeskrivning:
Garmins nya hundpejlsystem Alpha kan även kopplas ihop med en actionkamera på hunden.

Alpha har en tre tums pekskärm som kan användas med hanskar och har bra läsbarhet under alla ljusförhållanden. Alpha spårar inte bara hundar, utan håller även kontroll på dina jaktkompisar som har en Alpha-enhet.

Du kan följa dina hundar på hundpejlsidan, med hjälp av tydliga färgkodade pilar på en kompassros som visar riktning och avstånd till varje hund. Du kan också använda kartsidan och den stora skärmen ger en tydlig bild över dina hundar och jaktkompisar.

Alpha har flera nya funktioner som hjälper dig att kontrollera dina hundar. När hunden fattat stånd får du en ljud eller vibrationssignal som talar om detta. Du kan också ställa in anpassade radie eller Geofence-varningar för att bli uppmärksammad på om din hund har gått in eller ut ur ett förutbestämt område. Denna funktion förbättrar hundsäkerheten och gör det möjligt för dig att reagera i tid, när du jagar nära vägar eller befolkade områden. Alpha kan även styra actionkameran VIRB om du vill filma det som hunden ser och aktivera kameran på distans.

Det nya halsbandet, T5, är vattentät ner till 10 meter, VHF-antennen är av massiv flätad stålvajer och sattelitmottagaren är en kombinerad GPS/GLONASS-antenn placerad uppe på hundens hals.

T5 har en uppdateringsfrekvens på ner till 2.5 sekunder. Uppdateringshastigheten kan ändras när som helst från Alpha-enheten och den kan även sättas i ett speciellt strömsparläge som automatiskt växlar till en lägre uppdateringsfrekvens när batteriet sjunker under 25% av laddningen. På så sätt förlängs batteritiden så att du säkert hittar din hund. Ett fulladdat batteri håller i mellan 24 och 48 timmar.

Med hjälp av vibrationer och tonsignaler i halsbandet kan jägaren ”prata” med sina hundar och kontrollera dem på distans. Det finns också en LED-lampa på halsbandet som kan aktiveras från handenheten och som syns på upp till 100 meters avstånd på natten.

T5 är kompatibel med Alpha 100 och Astro 320, men T5 kan inte användas med Alpha och Astro samtidigt. Vid användning tillsammans med Astro 320 uteblir vissa funktioner och handenheten måste uppdateras till senaste mjukvara.


Viktig information om produkten:

Alpha 100 kan inte arbeta tillsammans med DC50.
Alpha 100 kan bara se T5.
Alpha 100 kan inte arbeta tillsammans med en Astro 320.
Astro 320 kan se T5 och DC50 samtidigt.
T5 har ingen skallindikator.
Använder du en Astro 320 tillsammans med det nya halsbandet T5 så fungerar det precis likadant som det äldre halsbandet DC50


Drift & produktion:
Wikinggruppen
start